Asigurarea obligatorie pentru locuinte

În data de 22 august CSA (Comisia de Supraveghere a Asigurărilor) a publicat în Monitorul Oficial Ordinul nr. 15/2012, prin care a emis noi norme privind forma și clauzele contractului de asigurare obligatorie a locuințelor. Da, sunt de acord cu astfel de asigurări obligatorii. Cei mai mulți dintre români încă nu au cultura necesară pentru a-și încheia o asigurare „doar pentru că este bine”. Cei mai mulți gândesc „de ce să dau niște bani pe care oricum nu o să-i mai recuperez niciodată?” sau „eu stau într-o zonă sigură, nu au loc inundații sau alunecări de teren”.Într-adevăr, dar de câte ori nu s-au văzut la televizor explozii din cauza acumulărilor de gaze sau incendii din cauza instalațiilor electrice? Și atunci consider că era absolut necesară o astfel de lege. DAR NU ÎN FORMA ÎN CARE A FOST PUBLICATĂ.

Ce se întâmplă cu persoanele care au încheiat asigurări facultative? Aceștia au obligația de a încheia și o asigurare obligatorie la data expirării contractului de asigurare facultativă sau, în cazul contractelor de asigurare multianuale, la data primei aniversări a acestora (mai multe informații sunt pe avocatnet.ro).

Cum poți să dai o astfel de lege? Eu am o asigurare facultativă, pe care o plătesc de câțiva ani, care, față de cea obligatorie, acoperă mult mai multe evenimente, suma asigurată este mult mai mare, plus multe altele. Cum să mă obligi să mai imi fac o altă asigurare, pe care să plătesc 20 de euro și la care suma asigurată este doar 20.000 euro? Eu înțeleg că este criză și se încearcă aducerea a cât mai muți bani la bugetul de stat, dar hai să nu fim penibili (bine, cred că ai noștri conducători au penibilitatea trecută în CV, la rubrica Atuuri/Calități).

Pareri din presă:
http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/allianz-iese-la-atac-asigurarea-caselor-prin-doua-polite-afecteaza-vanzarile-10011707

Și cu mare dedicație pentru EI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *