Locked In Room Escape

Acum două săptămâni am avut parte de o experiență nouă. Am descoperit Locked In – Room Escape Challenge cea mai nouă experiență de distracție și socializare din centrul Bucureștiului (chiar în Piața Unirii, foarte aproape de centrul vechi). Auzisem de acest concept, “escape the room” însă nu îl testasem până acum, cand site-ul Locked In mi-a atras atenția. Am înțeles că jocurile room escape au pornit din lumea virtuală, și au devenit un fenomen care a cucerit întreaga lume: oameni pasionați de jocuri de inteligență și perspicacitate aleg să își petreacă timpul liber împreună cu prietenii rezolvând enigmele camerelor tematice din care trebuie să iasă. A venit astfel și rândul Bucureștiului să fie cuprins de febra acestui joc. Chiar dacă s-au deschis mai multe locuri escape the room in București, Locked In se distinge prin standardele înalte ale jocului: conceperea puzzle-urilor, decorul camerelor și, nu în ultimul rând, îmbinarea dintre cele două, care cred eu, contează foarte mult.

Cum intri in incinta Locked In simți deja provocarea căreia va trebui sa îi faci față. Clădirea în care sunt amenajate camerele a fost atent aleasă pentru a se preta conceptului escape room… este un fel de “mystery building”. Dupa o scurtă introducere și prezentare a regulilor jocului, ești încuiat, împreună cu prietenii, în camera aleasă și ai 60 de minute la dispoziție pentru a evada. Noi am fost 2, eu si iubita mea, însă puteți intra până la 6 oameni în cameră (este o varianta bună pentru o prima întâlnire 🙂 ). Imediat ce usa camerei se închide, timpul devine dușmanul tău! Interesant este că poți începe de oriunde…nu există o hartă sau o ordine a rezolvării misterelor. Însă, nu poți evada fără a rezolva toate puzzle-urile. Pui cap la cap diverse piste și descoperi pas cu pas planul de evadare. În cazul în care te blochezi într-un punct, cei de la Locked In s-au gândit la toate: ai dreptul să soliciți indicii, pentru a te ajuta să treci mai departe (indiciile se dau în funcție de numărul de jucători). Noi am evadat în 47 de minute. Asta inseamnă Locked In: te distrezi și îți și pui mintea la “lucru”. O altfel de distracție față de uzualele “ieșiri la bere”.

Cât costă? Prețurile diferă în funcție de numărul de jucători… noi am fost două persoane și am plătit 65 de lei de persoană.

Așadar, după cum se și autointitulează, Locked In – Room Escape Challenge reprezintă o experiență reală și inedită de distracție, socializare și suspans, ce pleacă de la provocările lansate de organizatori: rezolvarea enigmelor cu ajutorul minții, intuiției și prietenilor. O recomand!… și sunt curios dacă voi veți evada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *