Trotineta electrica Airwheel Z3

Da, mi-am luat trotineta electrica! Dupa ce am cautat vreo 2 saptamani pe toate site-urile posibile (inclusiv SUA, UK, China, etc) eram aproape hotarat. Stiam tot despre autonomie, putere motor, viteza maxima, functii smart… Cu toate astea, in fiecare zi mai cautam, poate, poate apare ceva nou. Si a aparut: Bucharest Technology Week. Aproape tot ce vazusem pe internet era acolo si se putea testa.

Si am testat tot ce am gasit. Intr-adevar, poate erau unele mai bune sau cu mai multe functii decat ceea ce am ales eu, dar a contat si pretul. Erau de 2-3 ori mai scumpe.

Si asa am ajuns sa fiu posesorul unei trotinete electrice Airwheel Z3.

Specificatiile lor sunt urmatoarele:

Dimensiuni (L x H x l mm): 752 x 974 x 371

Greutate (kg): 11,6

Putere motor: 350Watt

Baterie: 162,8Wh

Km / Ora: 20

Protectie la apa: Da

Timp de incarcare: 120 min

Autonomie: 20 km

Si acum, dupa ce in ultima luna am folosit-o aproape zilnic, sa vedem daca mint sau nu… Cu dimensiunile si greutatea nu pot sa-i contrazic. N-am masurat-o si n-am cantarit-o 🙂

Viteza maxima… Fix 20 km/h, testata cu telefonul. Timpul de incarcare chiar este de 2 ore, atunci cand bateria este descarcata aproape de tot.

Dar cu autonomia… Intr-adevar, baiatul de la standul Airwheel, unde am testat trotineta, mi-a spus ca autonomia de 20 km este penteu o persoana de 60kg. Eu as putea spune ca probabil 40 kg :)) Eu, la cele 80 de kg ale mele, fac cam 10 km. Cel mai mult am mers 8.5 km cu ea si mai aveam 15% baterie. Din ce am observat, la fiecare kilometru parcurs se consuma 10% din baterie. Oricum, este destul de bine pentru o trotineta electrica. Din ce imi aduc aminte, era una cu o autonomie declarata de 30 km, dar pretul era de aproape 3 ori mai mare.

Nu am mentionat nimic legat de aplicatia pentru telefonul mobil (IOS sau Android). Aici mai este loc de imbunatatiri, deoarece este utila doar pentru a vizualiza viteza curenta, starea bateriei si distanta parcursa (informatiile despre baterie sunt salvate in controllerul trotinetei, deci nu trebuie sa stai cu telefonul tot timpul conectat, decat daca vrei sa vezi viteza curenta). Astfel, daca opresti trotineta (de la butonul on/off) se pierde si informatia respectiva. ar fi fost utile niste functii suplimentare precum viteza maxima atinsa, viteza medie, total km parcursi (nu doar pe ultima cursa), timp ramas pana la incarcarea bateriei, autonomia ramasa (calculata folosind istoricul). Poate mai sunt si altele, asta este ce imi vine in minte acum.

Si inca ceva… Am primit si un suport pentru telefon, pentru a-l monta pe ghidon. Destul de util…

3 Replies to “Trotineta electrica Airwheel Z3

  1. Buna, am asa ceva si nu sunt grozave. Roata spate , rulmentul probabil cedeaza dupa cativa km, autonomia mica , undeva la 7 km, bluetoothul m a lasat de mult, roata fata se invarte greu si franeaza trotineta. Am remediat in garantie roata spate dar dupa nici 3 iesiri cu ea s a stricat la loc. Probabil ca nici nu au reparat-o ci doar au mai gresat ceva sau strans un pic. Bluetoothul nu mi l au reparat pe motiv ca ….merge!
    Nu recomand!

    1. Salut,
      Am schimbat-o cu alta trotineta, cu autonomie si viteza mai mare (acum parcurg aproximativ 30-40 km pe zi, iar Airwheel Z3 nu facea fata). Dar, pentru distante mai mici, mi s-a parut o alegere buna. Cel mai mult, cu o singura incarcare, am parcurs vreo 13km. Am folosit-o timp de un an, nu am avut nicio problema cu ea, in afara de o pana pe roata din fata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *