Carucior 3 in 1 – argumente pro si contra

A trecut mai mult de un an de la ultimul articol. Și am avut motive întemeiate, având în vedere că acum scriu despre cărucioare 🙂 Ideea e în felul următor. De data asta nu o să critic pe nimeni, ci doar voi împărtăși o mică parte din experiența mea legată de cărucioarele pentru copii. Și o sa vorbesc în mare parte despre un anumit tip: “carucior 3 in 1”.

De ce despre căruciorul 3 in 1? Pentru că am observat că toată lumea este disperată sa cumpere 3 in 1. Pe toate site-urile din România, criteriul de filtrare al cărucioarelor este 2 in 1 sau 3 in 1. Și acest lucru nu este de blamat… Ce ce cere, asta se oferă. Ia uite ce sugerează Google:

Cautare Google carucior 3 in 1

Și dacă ne uităm pe volumul de căutare pentru aceste cuvinte cheie, înțelegem și mai bine:

Volum cautari carucior

Ce vedem aici? Jumătate din căutări sunt pentru cărucior 3 in 1. Sau, ceva de genul “3 in 1” și restul 🙂

În schimb, dacă ne uităm la “ăia mai mari”, pe Amazon nu vedem nici urmă de asa ceva. Mai jos sunt subcategoriile lor pentru cărucioare:

Categorii Amazon carucioare

Să revenim pe meleagurile noastre… Și cum eu nu puteam să nu fiu în rândul lumii, am zis că neapărat trebuie sa iau și eu tot un carucior 3 in 1. Degeaba îmi spuneam cei din jurul meu, cu copii mai mari, că nu are rost, că nu o să-l folosesc… Nimic! Eu vreau d-ăla, că nu degeaba îl caută toată lumea. Și scrie în descriere că se folosește până la 36 de luni? I-auzi… dai acum un ban și 3 ani nu mai ai nicio treabă.

Carucior 3 in 1 Crooner Prestige de la Vessanti

Și după foarte multe căutări m-am oprit la modelul Crooner Prestige 3 in 1, de la Vessanti. Am avut și niște puncte de la câteva comenzi anterioare, așa că băieții de la Peppo mai mi-au dat și un mic discount. Să fie primit! 🙂

Căruciorul… chiar nu am ce să-i reproșez din punct de vedere fiabilitate. Cadru de aluminiu, roți gonflabile, suspensii, materialele din care este făcut arătau destul de profi. Iar prețul este unul sub medie, pentru un carucior 3 in 1. La ce mi-au folosit toate astea? Să le luăm pe rând…

Landoul

L-am folosit până pe la vreo 3 luni. De câteva ori a și dormit în el. Să zicem că și-a făcut treaba.

Scoica

Ca toată lumea, am folosit-o când am plecat de la maternitate. Și apoi, în mașină, pentru că se fixează cu centurile auto, pe post de scaun auto. Nu se compară cu una de la Britax, de exemplu, dar și-a făcut treaba cu brio. Până pe la vreo 8 luni. Adică vreo 7kg. Chiar dacă ea e recomandată până la 10kg. Pur și simplu, bebe nu voia să mai stea pe spate. Urla de nu se putea. Așa că a trebuit să apelăm la un scaun auto, a cărui poziție se poate regla. O să revin cu un articol și despre achiziția scaunului auto.

Partea sport

Cred că am folosit-o maxim o lună. Într-adevăr, foarte solidă, de calitate, centuri în 5 puncte, copertină, tot ce trebuie. Asta dacă stai la casă sau ai lift și de acasă până în parc mergi pe jos. Dacă trebuie să pui căruciorul în mașină si mai ești si singur(ă), deja ai o problemă. Scoate partea sport de pe cadru, pliază partea sport, pliază cadrul, pune-le în mașină. Și… în tot timpul ăsta, cu bebe ce faci? 🙂 Așa că a trebui să apelam la un cărucior ultracompact.

Căruciorul Ultracompact Joie Pact

Și am ales varianta Pact, de la Joie. Într-adevăr, nu se compară când trebuie să urci sau să cobori borduri, când mergi pe un drum denivelat, prin iarbă sau prin nisip. Dar are numai 6 kg și se pliază cu o singură mână. Iar dacă ai și un portbagaj mai mic, trebuie să știi că pliat arată cam ca o geantă puțin mai mare. Adica 24x52x54 cm.

Așa că al meu carucior 3 in 1 a ajuns într-un final pe olx, la mai puțin de un an de la achiziție și după câteva luni de utilizare. Și cineva se bucură de un cărucior aproape nou. Să-l folosești cu plăcere. Și poate mai mult timp decât mine 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *